Skab en vedligeholdelsesvenlig have med disse 8 bunddække

 

Den bedste tid i haven er selvfølgelig den periode, hvor alt vokser og blomstrer, og temperaturerne er behagelige nok til at tilbringe meget tid udenfor. Men uønskede gæster i haven nyder også denne periode. Nogle gange ser ukrudt ud til at vokse hurtigere, end du kan fjerne det på de dage, hvor du gerne vil nyde din hvile. En naturlig måde at bekæmpe ukrudt på, som også er sjov at se på, er at lave stærke bunddække. De optager plads, som ellers ville blive brugt af ukrudt, og de er velkomne. Dem skal man selvfølgelig holde lidt i skak. Nedenfor oplister vi en række bunddække.

1. Pachysandra
Dette er en af ​​de stærkeste bunddække, der findes. Pachysandra klarer sig især godt i skyggen og laver hurtigt underjordiske løbere. Inden for et år formår denne stærke dyrker at danne et smukt mørkegrønt tæppe, der også er hårdfør. Hvor Pachysandra vokser, har ukrudt ikke en chance. Fordi denne bunddække også nøjes med skygge, kan du plante den under træer, buske eller andre skyggefulde steder. Fra april til juni producerer planten små uanselige hvide blomster.

2. Kattespids
Med denne plante i haven tiltrækker du sommerfugle og bier, der tiltrækkes af de lilla-blå blomster. Disse står i flot kontrast til Nepetas behårede grålige løv. Selvom vi ikke ved hvorfor, kan katte også lide at lege med denne plante. Kattenip kan lide solen og kan så vokse hurtigt, så ukrudt ikke får en chance. Du er nødt til at holde planten tilbage fra tid til anden for at forhindre, at den gror over andre planter.

3. Vedbend
Ivy eller Hedera er en velkendt indendørs klatreplante, men er også en fremragende bunddække. Ivy fortsætter med at vise en frisk grøn farve selv om vinteren. Planten vokser hurtigt og danner inden for kort tid et grønt tæppe, der dækker alt. Hedera klarer sig godt i både fuld sol og skygge, hvis der er tilstrækkelig fugt. Man skal også holde øje med Hederaen og beskære den i tide, for ellers vil den helt overgroe andre planter.

Skab en vedligeholdelsesvenlig have med disse 9 bunddække

4. Gyldne jordbær
De gule blomster giver denne jordbærslægtning et muntert udseende. Du skal dog ikke forvente frugt. Bladene ligner meget jordbærplantens blade. Det gyldne jordbær dækker jorden hele året rundt med sine grønne blade. Det robuste bunddække er velegnet til skygge og halvskygge.

5. Periwinkle
Denne bunddække er virkelig meget stærk. Når Periwinkle er moden, kan du endda gå på den uden at skade planten. Ukrudt har bestemt ikke en chance i Periwinkles domæne og den er derfor særdeles velegnet til en vedligeholdelsesvenlig have. Periwinkle er ikke kun smuk på grund af de friske grønne blade, i perioden fra marts til juni er der en sprudlende blomstring af blå blomster.

6. Fruekappe
Damekappen har en slående gulgrøn farve og bliver ofte fotograferet efter regnen. De dråber, der bliver på bladene, danner et smukt skue. Lady’s Mantle er en bunddække, der perfekt kan kombineres med rosenbuske. Planten klarer sig godt i sol og halvskygge og forbliver grøn om vinteren.

7. Tranenæb
Storksnæbbet er et bunddække, der også kan vokse en smule højere. Af og til når den en højde på omkring 50 centimeter. Denne plante passer godt sammen med store buske eller træer. Blomstringen er sommerlig med små bløde lyserøde blomster. Om vinteren forbliver storknæsken grøn og dette bunddække nøjes også med en plet i skyggen og holder sig normalt lavere.

8. Salvie
Denne bunddække kan bruges i næsten enhver have. Bladet er grågrønt og kan derfor nemt kombineres med næsten alle andre planter, og salvie holder sig også ret lavt og holder ukrudt på afstand. Det mest ideelle sted for Sage er i solen. Denne beskedne plante blomstrer med lilla blomster i perioden fra juli til september. Du skal dog ikke forestille dig for meget af blomstringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.