Hvad skal man gøre mod snegle i haven

 

For nogle dyr er de smukke løvplanter i din have en rigtig godbid. De mindst velkomne gæster er ofte snegle. Snegle spiser huller i bladene, hvilket gør dem modtagelige for sygdomme og parasitter. Både nøgensneglen og sneglen med skal er glubske planteædere. I vores haver er det dog som regel sneglene, der generer mest, og dem må du hellere bekæmpe. Alle ved, at der også er sneglepiller til salg, men disse indeholder en stærk gift, der også kan udgøre et problem for andre dyrearter. Nedenfor diskuterer vi de naturlige bekæmpelsesmetoder.

1. Plant mindre ‘velsmagende’ planter
Snegle kan ikke lide stærkt duftende planter, såsom purløg eller hvidløg. De vil bestemt ikke spise disse planter. Så du kan også bruge den til at beskytte andre planter. Hvis planter, der kan lide at spise snegle, flankeres af duftende planter, vil de også være mindre tilbøjelige til at blive ofre for frådseri.

2. Ryd op i haven
Snegle, og især snegle, har et stort antal naturlige fjender, der ser en velsmagende snack i en ubeskyttet snegl. Den eneste måde, dyrene kan beskytte sig selv på, er ved at søge ly. Hvis din have er ryddelig og giver ringe beskyttelse, vil den være mindre attraktiv for dem. Det er selvfølgelig en smagssag.

3. Bevæg dig
Hvor snegle kommer og finder mad nok, vil de også efterlade snegleæg. Hvis du vil fjerne sneglene uden at skade dem, er det bedst at flytte dem, så snart du ser dem. På den måde forhindrer du, at der bliver lagt for mange snegleæg, og du kan rimeligvis beskytte haven. Foretrækker du ikke at røre sneglene, er der snegletang til salg. Sørg altid for, at sneglene ikke forårsager gener for andre efter at være blevet flyttet.

4. Gør brug af naturlige fjender
Mange fugle kan lide snegle. Hvis din have er attraktiv for fugle, vil de også fouragere efter mad, hvilket kan hjælpe med at holde sneglebestanden i skak. Fuglehuse er en god metode til at tiltrække fugle, men de har også brug for læ i underskov eller hække. Pindsvin elsker også snegle og er derfor velkomne gæster i enhver have, hvor der er for mange snegle.

5. Hjem retsmidler
Det er ikke bevist, at det virker, men der findes en række hjemmemedicin, der kan afskrække snegle. Dette omfatter kaffegrums, men også fintmalede æggeskaller. Det er også logisk, at snegle ikke er glade for tør jord som f.eks. grus på grund af deres måde at bevæge sig på. Grus omkring planterne holder også snegle på afstand, siger de. Fordi snegle ville få et chok, hvis de kravler hen over kobberringe, undgår de dem. Kobberringe fås til dette formål til i-jorden og omkring potter. Dets effektivitet er dog ukendt.

Tip
Det vil stort set være umuligt at holde din have helt sneglefri, især hvis forholdene er gunstige for sneglen. Det er normalt tilfældet i varme fugtige somre. Så skal du være ekstra opmærksom og øge kontrollen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.